Airbus і група Renault розвиватимуть дослідження в галузі електрифікації

Партнерство допоможе розвинути технології, пов'язані з акумуляторними системами наступного покоління

alt

Тулуза і Булонь-Біянкур, 30 листопада 2022 р. - Airbus і Група Renault, світові лідери в аерокосмічній та автомобільній промисловості, підписали угоду про спільне дослідження та розвиток, яка спрямована на посилення наскрізних зв'язків та синергії для прискорення планів електрифікації обох компаній та вдосконалення відповідного асортименту продукції. Це партнерство допоможе Airbus розвивати технології, пов'язані з майбутніми гібридно-електричними літаками, і буде детально обговорюватися на саміті Airbus, який відбудеться 30 листопада - 1 грудня.

В рамках цього партнерства інженерні команди Airbus і Групи Renault об'єднають зусилля для вдосконалення технологій, пов'язаних зі зберіганням енергії, що залишається однією з головних перешкод на шляху розвитку електромобілів дальнього діапазону. Угода про співпрацю, зокрема, охоплюватиме технологічні елементи, пов'язані з оптимізацією управління енергоспоживанням та зменшенням ваги акумуляторів, а також пошук найкращих шляхів переходу від поточної хімії батарей (вдосконалених літій-іонних) до всіх твердотільних конструкцій, які можуть подвоїти щільність енергії акумуляторів до 2030 року.

Спільна робота також вивчатиме повний життєвий цикл майбутніх акумуляторів, від виробництва до утилізації, з метою підготовки промислового виробництва цих моделей акумуляторів, оцінюючи при цьому їхній вуглецевий слід протягом усього життєвого циклу.

"Вперше два європейських лідери з різних галузей обмінюються інженерними знаннями, щоб сформувати майбутнє гібридно-електричних літаків. Авіація є надзвичайно вимогливою галуззю як з точки зору безпеки, так і з точки зору споживання енергії, так само як і автомобільна промисловість. Наш 10-річний досвід роботи в ланцюжку створення вартості електромобілів в Групі Renault дає нам одні з найкращих відгуків з цієї галузі та експертизу в області ефективності систем управління батареями. Керуючись однаковим прагненням до інновацій та зменшення вуглецевого сліду, наші інженерні команди обмінюються досвідом з командами Airbus для інтеграції наскрізних технологій, які дозволять як експлуатувати гібридні літаки, так і розробляти транспортні засоби майбутнього", - сказав Жиль Ле Борн, виконавчий віце-президент з інженерії, Група Renault.

"Це міжгалузеве партнерство з Групою Renault допоможе нам розробити наступне покоління акумуляторів в рамках стратегії електрифікації Airbus", - сказала Сабіна Клауке, головний технічний директор Airbus. "Досягнення нульового рівня викидів вуглецю до 2050 року - це унікальний виклик, який вимагає співпраці між різними секторами, починаючи вже сьогодні. Об'єднання досвіду Групи Renault в області електромобілів з нашими власними напрацюваннями в області демонстраційних електричних польотів дозволить нам прискорити розробку проривних технологій, необхідних для майбутньої архітектури гібридних літаків в 2030-х роках і в подальшій перспективі. Це також сприятиме появі загальних технічних і нормативних стандартів на підтримку екологічно чистих рішень в області мобільності, необхідних для досягнення наших кліматичних цілей".

Технологічні тренди рухаються в тому ж напрямку. Співпраця Airbus та Групи Renault в галузі електрифікації відіграватиме важливу роль у зміні транспортного ландшафту, успішно сприяючи досягненню амбітної мети - нульових вуглецевих викидів до 2050 року, як в автомобільному, так і в авіаційному секторі.

Про Airbus

Airbus є піонером у створенні стійкої аерокосмічної галузі для безпечного та об'єднаного світу. Компанія постійно впроваджує інновації, щоб забезпечити ефективні та технологічно передові рішення в аерокосмічній та оборонній галузях, та пов'язаних з ними послугах. У сфері комерційних літаків Airbus пропонує сучасні та економічні авіалайнери та суміжні послуги. Airbus також є європейським лідером у сфері оборони і безпеки, та одним з провідних світових космічних підприємств. У сфері гелікоптерів Airbus пропонує найефективніші цивільні та військові гвинтокрили та суміжні послуги по всьому світу.

https://www.airbus.com/en

Про Групу Renault

Група Renault знаходиться на передовій переосмислення мобільності. Спираючись на альянс з Nissan і Mitsubishi Motors, а також на унікальний досвід в області електрифікації, Група Renault використовує взаємодоповнюючий досвід своїх чотирьох брендів - Renault - Dacia - Alpine і Mobilize - щоб пропонувати своїм клієнтам стійкі та інноваційні рішення для мобільності. Здійснюючи свою діяльність у більш ніж 130 країнах, Група продала 2,7 мільйона автомобілів у 2021 році. У ній працює майже 111 000 людей, які щодня втілюють її мету, щоб мобільність зближувала людей. Готова приймати виклики як на дорогах, так і в конкурентній боротьбі, Група прагне до амбітної трансформації, що приносить прибуток. Це стосується розробки нових технологій і послуг, а також нового модельного ряду ще більш конкурентоспроможних, збалансованих і електрифікованих автомобілів. Відповідно до екологічних викликів, Група Renault має на меті досягти вуглецевої нейтральності в Європі до 2040 року.

https://www.renaultgroup.com/en