Пам'ятний подіум в Монако для Естебана та сильне сьоме місце для П'єра, які принесли важливі командні очки

Команда BWT Alpine F1 здобула свій перший подіум у сезоні 2023 року чемпіонату світу Формули-1, коли Естебан Окон провів майстер-клас з переходу з сухого на мокрий асфальт і зберіг холоднокровність, щоб фінішувати на вражаючому третьому місці в Монте-Карло на Гран-прі Монако 28 травня 2023 року. П'єр Гаслі завершив фантастичну неділю для команди, посівши сьоме місце.

Естебан зробив свій 50-й старт у Формулі-1 незабутнім, завоювавши свій третій подіум у цьому спорті, а також забезпечивши собі перший візит на п'єдестал після перемоги на Гран-прі Угорщини у 2021 році.

Естебану довелося зберігати спокій під постійним тиском Карлоса Сайнса з Ferrari та Льюїса Хемілтона з Mercedes протягом усіх 78 кіл гонки. А коли в останній третині гонки пішов дощ, обидва пілоти перейшли на проміжні шини і, незважаючи на складні умови, зберегли спокій, щоб досягти фантастичного командного результату, набравши 21 бал.

Команда піднялася на п'яте місце в чемпіонаті конструкторів, Естебан став дев'ятим, а П'єр - десятим у рейтингу водіїв.

 

Гонка

Естебан стартував на New Mediums (L32 піт-стоп для New Hards, L54 піт-стоп для Intermediate); найшвидше коло: 1:16.528

П'єр стартував на New Hards (L47 піт-стоп для New Medium, L54 піт-стоп для Intermediate); найшвидше коло: 1:15.831

alt
Естебан Окон, стартував на 3-му місці, фінішував на 3-му
"Що за відчуття! Я дуже радий за команду за це дивовижне досягнення - третє місце на цій фантастичній трасі та легендарному змаганні в Монако. Дякую всій команді як у Вірі та Енстоуні, так і тут, на трасі, за те, чого ми досягли разом. Всі працювали так важко, і цей результат - їхня заслуга. Це повинно послужити мотивацією продовжувати прогресувати як команда і продовжувати оновлювати машину протягом цього сезону. Наступних вихідних у нас ще одні перегони в Барселоні, і ми повинні зосередитися на них, щоб досягти ще одного хорошого результату. Наразі, це чудове відчуття, і ми з командою будемо насолоджуватися святкуванням!"
П'єр Гаслі, стартував на 7-ому місці, фінішував на 7-ому
"Вітаю всю команду та Естебана з сьогоднішнім подіумом, це був дійсно сильний день для команди та чудова винагорода за важку роботу кожного. З мого боку, звичайно, добре заробити важливі очки, але ми знаємо, що вони могли б бути більшими, якби все пішло по-нашому. Ми проаналізуємо все, щоб зрозуміти, що можна зробити краще наступного разу. Але зараз ми зосередимося на позитивних моментах, а саме на тому, що машина була дуже хорошою протягом усього уїк-енду, наші оновлення працюють, і ми з нетерпінням чекаємо на Барселону наступного уїк-енду, де ми прагнемо підкріпити наші результати, досягнуті в Монако на більш традиційній трасі".
Отмар Сафнауер, керівник команди
"Який чудовий день для нашої команди в Монако. Вітаю всіх сьогодні, від тих, хто був на трасі, до наших співробітників в Енстоуні та Вірі, за їхню важку роботу над створенням автомобіля, який довів свою здатність боротися за подіум. Сьогоднішній день був присвячений тому, щоб залишатися холоднокровними під тиском, особливо для нашої піт- команди, інженерів та стратегів, які працювали в складних обставинах з різними стратегіями використання шин та непередбачуваною погодою. Крім того, Естебан і П'єр продемонстрували два гоночних заїзди світового класу, що дозволило досягти такого високого командного результату. Ми всі молодці, і цей результат повинен слугувати мотивацією для досягнення ще більших результатів у цьому сезоні".